Coolinaria: Bentițe al pesto – VIDEO

Urmăm #pastatrends în Deșteptarea și în săptămânile următoare vă împărtășim rețetele noastre speciale, testate, de paste delicioase în diverse combinații. Vineri, Vlad Petreanu este chef în Deșteptarea și spune în direct cum prepară bentițe al pesto.

Sosul pesto conţine: busuioc, muguri de pin, parmezan, usturoi, ulei de măsline, sare grunjoasă şi, opțional, brânză pecorino. Trebuie să ştiţi că gramajele diferă de la bucătar la bucătar, dar și combinațiile din acest sos pot varia în funcție de rețeta aleasă.

Apa se pune la fiert. Se blanșează o mana de frunze de spanac (într-o sită). Spanacul se trece apoi prin apa rece (cu gheață, preferabil), se stoarce bine și se taie mărunt.

Cât fierb pastele Pambac, se face sosul pesto: În mojar sau blender se pisează doi căței de usturoi cu sare grunjoasă. Se adaugă spanacul, puțin pecorino/parmezan ras.

Se pune o mână zdravănă de busuioc (motivul pentru care folosim spanac blanșat e ca să se păstreze culoarea verde, ținând cont că busuiocul zdrobit se face maro).

Se pisează. Se mai adaugă parmezan ras, care accentuează aromele, apoi semințe de pin (răcite, altfel altereaza gustul) sau nuci.

La final, când pasta e aproape gata, se adaugă ulei de măsline în fir subțire și un strop de suc de lămâie.

Pastele se pun în tigaie, se adaugă și pesto și un pic din apa din cratiță în care au fiert pennele.

În farfurie se adaugă parmezan (poate fâșii, pentru aspect) și câteva frunze de busuioc pentru decor.

Rețeta de Bentițe al  pesto prezentată în direct de Vlad Petreanu