Confidenţialitate

Coolinaria: Biscuiți 100 | VIDEO

La Coolinaria, Vlad, George și Luca ne prezintă o rețetă simplă și delicioasă de biscuiți 100.

Trei ingrediente, brânză, unt și făină, sunt tot ce ai nevoie pentru a face îndrăgiții „Biscuiți 100”, numiți astfel pentru că trebuie să folosești cantități egale din fiecare ingredient, de obicei 100g din fiecare sunt suficiente pentru o tavă. Rețeta de bază se face extrem de ușor, dar o puteți personaliza după preferințe cu tot felul de toppinguri, precum semințe de susan, mac, parmezan sau ierburi aromatice.

E o rețeta minunată pentru cei mici, devenind o gustare numai bună de ronțăit în pachețelul de la grădiniță sau școală, dar sunt delicioși și pentru noi, cei mari.

Iar pentru un aport suplimentar de calciu și nutrienți, brânză calcică este ideală pentru compoziția lor.

Rețeta:

· timp de gătire: 30 minute

· dificultate: ușor

Ingrediente:

Pentru două tăvi: 144g Iglu de lapte Delaco junior (două cutiuțe)
144g unt la temperatura camerei
144g făină
Opțional, dacă doriți să adăugați toppinguri: 1 ou
2-3 linguri semințe de susan

Instrucțiuni:

Într-un bol, amestecați cele trei ingrediente până când obțineți un aluat ferm, omogen și elastic. Acoperiți cu folie sau puneți-l într-o caserolă și lăsați-l la rece minimum 30 de minute înainte de a modela biscuiții. Preîncălziți cuptorul la 180C.

Tăiați aluatul în două bucăți egale pe care le întindeți pe rând cu sucitorul. Cu o formă specială de tăiat sau folosind un pahar decupați cerculețe (puteți decupa și orice alte forme doriți, le puteți face chiar și sub formă de saratele).

Așezați biscuiții în tavă și, dacă doriți să adăugați toppinguri, ungeti bine cu un ou bătut. Presărați toppingul dorit, de exemplu semințe de susan alb. Coaceti timp de 20-25 de minute la 180C sau până când biscuiții cresc puțin și devin aurii la suprafață.

Îi puteți păstra proaspeți până la 3-4 zile într-o punguță ermetică sau caserolă.