Confidenţialitate

Controale în piețe, magazine și pensiuni, în apropierea Paștelui Catolic

Inspectorii sanitari verifică dacă sunt respectate condiţiile de siguranță alimentară.

Anul acesta Paștele Catolic este sărbătorit pe 4 aprilie, iar cel ortodox în 2 mai.

În apropierea Paștelui Catolic, inspectorii sanitari verifică în această perioadă piețele agroalimentare, hypermarketurile, pensiuni turistice sau magazine mici, pentru a stabili dacă sunt respectate condiţiile de siguranță alimentară.

De asemenea vor fi și controale în trafic asupra transporturilor de animale.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care se vinde carnea de sezon, programul trebuie prelungit, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

Sacrificarea mieilor poate fi realizată şi în spaţii amenajate, organizate doar sub supraveghere sanitar- veterinară.

Ouăle trebuie să fie marcate cu codul producătorului şi să provină din centre de ambalare ouă autorizate. Micii producători care comercializează lapte şi brânzeturi în pieţele agroalimentare şi târguri, trebuie să fie înregistraţi sanitar-veterinar, iar spaţiile şi locurile unde se comercializează peştele şi produsele din pescuit să îndeplinească condiţiile stabilite.

Alte produse alimentare tradiţionale: cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon,se pot comercializa în spaţii amenajate şi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar.

Se vor da amenzi și se va suspenda activitatea unitatilor unde se vor gasi nereguli.

Medicii veterinari și inspectorii de specialitate fac controale până în data de 1 mai.