Controale de amploare la Chișinău, după descoperirea unor bombe artizanale în clădiri abandonate

Polițiștii controlează toate casele abandonate, podurile locuințelor și subsolurile blocurilor.

Operațiunea a început de ieri după-amiază și ar urma să dureze 72 de ore – anunță postul de televiziune Publika TV. Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc recomandă populației să anunțe imediat oamenii legii, atunci când observă obiecte sau persoane suspecte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Controalele au loc după ce polițiștii au descoperit, ieri, în două clădiri din Chișinău, cocktailuri Molotov, arme, detonatoare, răngi, măști și telefoane mobile. Potrivit ministrului moldovean de interne, de pe aceste telefoane au fost efectuate mai multe apeluri către Rusia. În acest caz, polițiștii au reținut mai multe persoane.

Șeful serviciului antitero din cadrul Serviciului de Informații și Securitate, Iulian Caraman crede că obiectele depistate nu aparțin unor grupări teroriste, pentru că acestea operează cu dispozitive mult mai sofisticate. El consideră că bombele artizanale urmau să fie folosite pentru destabilizarea situației în cadrul unor întruniri. De altfel, un fost ministru adjunct de interne, Ghenadie Cosovan nu a exclus pregătirea unor acțiuni de destabilizare a situației din Republica Moldova, după scenariul din Ucraina.

Între timp, deputații socialiști de la Chișinău au cerut ca ministrul de interne Oleg Balan să vină cu explicații în plenul Parlamentului despre aceste alerte cu bombă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare