Confidenţialitate

Contractul lui Messi cu Barcelona încetează miercuri, la miezul nopții

Contractul fotbalistului argentinian Lionel Messi cu clubul de fotbal FC Barcelona se încheie miercuri la miezul nopţii, fără ca părţile să ajungă deocamdată la un acord privind prelungirea acestuia, informează presa spaniolă.

Teoretic, Messi nu va mai fi în mod oficial jucătorul lui FC Barcelona la miezul nopţii, când va fi deja 1 iulie, scrie El Mundo Deportivo. Contractul atacantului argentinian, semnat pe 25 noiembrie 2017 şi valabil până la 30 iunie 2021, cu o clauză de reziliere în valoare de 700 milioane euro, expiră, punând capăt, chiar şi pentru câteva zile, legăturii scrise a celui mai bun fotbalist din istorie, adaugă ziarul catalan.

Messi s-a aflat sub contract cu Barca de 7.478 de zile, de la semnarea primului său acord cu gruparea de pe Camp Nou, în data 8 ianuarie 2001, pe un şerveţel de hârtie. El şi-a făcut debutul oficial în prima echipă a catalanilor în 2004, iar de atunci a disputat 778 de meciuri şi a înscris 672 de goluri în toate competiţiile.

Atât jucătorul, cât şi clubul spaniol doresc extinderea contractului, Messi intenţionând să mai joace încă două sezoane pe Camp Nou, înainte de a face pasul către Major League Soccer şi de a servi ca ambasador al Barcelonei în Statele Unite, mai scrie El Mundo Deportivo, subliniind că “există mai multe probleme de natură economică şi fiscală” asupra cărora nu s-a ajuns deocamdată la un consens, potrivit Agerpres.