Confidenţialitate

Constantin Chiriac, președinte și fondator FITS: ”Omul are nevoie de sensibilitate, de emoție, de frumos, de speranță, pentru că fără aceste lucruri viața nu ar avea rost. Ar fi searbădă” – VIDEO

Constantin Chiriac, președinte și fondator FITS, vorbește despre prima ediție digitală a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, care a debutat vineri, 12 iunie, și durează 10 zile.

Spectacolele și evenimentele #FITSonline sunt difuzate gratuit, în limbile română și engleză, exclusiv pe site-ul festivalului www.sibfest.ro/fits-online și pe pagina de Facebook FITS.

”Omul are nevoie de sensibilitate, de emoție, de frumos, de speranță, pentru că fără aceste lucruri viața nu ar avea rost. Ar fi searbădă”, spune Constantin Chiriac în discuția cu Toader Păun, de la Europa FM:

Festivalul continuă până duminică, 21 iunie, cu spectacole prestigioase de teatru, dans, muzică, operă, spectacole de stradă, circ contemporan și conferințe.

Organizată sub Înaltul Patronaj al Președinției României, ediția specială FITS din acest an va aduce pe „scena online” a festivalului unele dintre cele mai mari spectacole ale lumii, recunoscute și premiate la nivel internațional. Gândit pe o structură similară celei deja consacrate de-a lungul celor 27 de ani, festivalul din acest an va avea nu mai puțin de 13 secțiuni distincte: teatru, dans, outdoor, circ contemporan, muzică, operă, film, conferințe speciale, Therme Forum, Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, dar și o nouă secțiune, „FITS for KIDS”, dedicată celor mici. Programul fiecărei zile de festival va începe la ora 9:30 dimineața și se va încheia la ora 24:00. Toate evenimentele vor fi redifuzate pe timpul nopții pentru spectatorii de pe alte fusuri orare, de pe cele cinci continente de unde FITS a selectat spectacole: Asia, America de Nord, America de Sud, Australia și Europa.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu. Primăria Municipiului Sibiu este principalul finanțator al evenimentului.

Europa FM este partenerul media oficial al FITS 2020.