Confidenţialitate

Constanța: Un polițist de frontieră este cercetat după ce ar fi condus sub influența alcoolului și a accidentat un pieton | AUDIO

Un polițist de frontieră din Constanța este cercetat penal pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate și vătămare corporală din culpă după ce a lovit un pieton. Conducerea Gărzii de Coastă a dispus anchetarea disciplinară a polițistului, urmând să ia măsuri.

Incidentul cu polițistul de frontieră s-a întâmplat duminică seara însă a fost confirmat de poliție după 24 de ore și doar după ce presa locală a aflat și a pus întrebări. Potrivit martorilor, un bărbat in uniforma Poliției de Frontieră a vrut să își încarce butelia într-o stație GPL din Techirghiol. Vecinii, care din cauza tragediei de la Crevedia se află in conflict cu patronul stației, s-au revoltat:

„Strânge butelia ca să nu ia foc! Trimiteți poliția Techirghiol! De ce sări la bătaie? Dar n-am sărit eu la bătaie. Dar ce faci? Ești și beat, nu? E și băut. Hai, pornește mașina, hai! Trimiteți Poliția de la Techirghiol! Hai că vine poliția! La ieșire din Techirghiol”.

Polițistul de frontieră a reușit să fugă cu mașina, a acroșat un pieton și și-a continuat deplasarea. Trebuia să ajungă la serviciu, era în tura de noapte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii de la Rutieră Constanța l-au găsit la sediul Gărzii de Coastă unde l-au testat cu aparatul etilotest. Rezultatul, 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost apoi dus și la spital, pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Conducerea Gărzi de Coastă a început o anchetă disciplinară, precizând însă că, în momentul săvârșirii faptelor, polițistul de frontieră nu se afla în timpul serviciului.

Foto: Inquam Photos / George Călin