Confidenţialitate

Consultantul Radu Magdin, la Piața Victoriei: Constanța și Galați ar putea avea de câștigat în contextul invaziei din Ucraina

Criza din Ucraina ar putea aduce o mare oportunitate pentru țara noastră, însă România ar putea-o rata pentru că portul Constanța are nevoie de investiții puternice. Constanța și Galați ar putea avea de câștigat din punct de vedere economic în contextul războiului din Ucraina, afirmă consultantul politic Radu Magdin la Europa FM.

Trebuie să ne mișcăm rapid cu dezvoltarea portului Constanța, a mai spus acesta în emisiunea Piața Victoriei cu Tudor Mușat.

În același timp, autoritățile spun că trebuie făcute rapid investiții în portul Constanța, iar Ucraina discută cu România să își exporte cerealele prin țara noastră.

„Trebuie făcute rapid investiţii cu susţinere guvernamentală”, spune președintele PSD Marcel Ciolacu.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că aproape 700 de vagoane vechi sunt blocate pe liniile ferate din port, situație pentru care se așteptă un plan de măsuri.

Pe de altă parte, trupele ruse au blocat porturile ucrainene și implicit exporturile țării vecine.

În căutare de soluții,  ministerul ucrainean al agriculturii, citat de agenția de știri Reuters, spune că discută cu România pentru a-și exporta produsele agricole prin portul Constanța.

Ucraina este unul dintre pricipalii exportatori mondiali de cereale și uleiuri vegetale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.