Congresul american, aproape de abrogarea Obamacare

Republicanii au adoptat o măsură bugetară în vederea introducerii unui proiect de lege – pe care democraţii nu îl pot bloca – care să abroge legea. Cu toate acestea, congresmeni din ambele partide sunt îngrijoraţi de lipsa unei legi care să înlocuiască Obamacare.

Confruntarea politică ridică mari semne de întrebare cu privire la asigurările medicale a peste 20 de milioane de americani.
Măsura care ar putea sa abroge Obamacare a fost adoptată în Cameră, aplicând astfel o lovitură dură moştenirii preşedintelui Barack Obama cu doar o săptămână înainte ca acesta să plece de la Casa Albă.

Textul dispune ca patru comisii să redacteze o lege în vederea abrogării Obamacare până pe 27 ianuarie.
Senatul a adoptat joi rezoluţia.

”Făcând primul pas către abrogarea Obamacare, noi suntem mai aproape de a le oferi americanilor un ajutor în problemele pe care această lege li le-a creat”, a declarat după vot preşedintele camerei Paul Ryan.

Obamacare asigură subvenţii pentru asistenţă medicală şi asigurări de sănătate milioanelor de americani care nu au asigurări de la serviciu. Legea le interzice asigurătorilor să refuze persoane care sunt deja bolnave şi a oprit plata cheltuielilor medicale de către bolnavi şi bătrâni.

Însă legea a condus la creşterea primelor de asigurare şi taxelor, iar asigurători naţionali au ieşit de pe pieţe. La indemnul lui Donald Trump, republicanii au promis să abroge Legea îngrijirii de sănătate accesibile. Conservatorii nu au convenit încă asupra unui plan. Republicanii au prezentat puţine detalii despre cum intenţionează să înlocuiască Obamacare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS