Congres PNL: Cine va fi noul președinte al PNL?

5.000 de delegaţi liberali se reunesc în congres, sâmbătă, la Romexpo, pentru alegerea unui nou preşedinte al PNL. Cristian Buşoi şi Ludovic Orban se află în competiţie.

La Congres sunt invitaţi să susţină discursuri preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi.

Dorind ca PNL să devină principala forţă politică din România, Ludovic Orban îi susţine pentru echipa sa de prim-vicepreşedinţi pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan şi Iulian Dumitrescu.

În schimb, Cristian Buşoi îi are în echipă pe Nicolae Robu, Alin Tişe, Mugur Cozmanciuc, Viorel Cataramă şi Dan Motreanu, plănuind să facă din partid unul de adevărată opoziţie la adresa PSD şi o alternativă credibilă la actuala putere.

Sâmbătă, va fi votat noul președinte al PNL, iar duminică va fi aleasă componența biroului executiv. Vor exista 4 prim-vicepreședinți, 16 vicepreședinți și 16 membri.

După ce PNL va avea o conducere stabilă, Cristian Bușoi  a spus că PNL va putea încerca să construiască o nouă majoritate pentru ca PSD să nu mai fie la guvernare.

PNL a rămas fără conducere, după ce partidul a obținut 20% la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Din cauza rezultatelor prea slabe, Alina Gorghiu a anunțat că își depune mandatul de la conducerea partidului. La 13 decembrie 2016, deputatul liberal Raluca Turcan a declarat că a acceptat propunerea pe care i-au făcut-o în mod unanim colegii din Biroul Politic Național de a fi președinte interimar al PNL, ca urmare a scorului electoral pe care l-a obținut partidul în Sibiu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS