Confidenţialitate

Ce condiții impune Vladimir Putin pentru încetarea focului în Ucraina, înaintea Summitului Păcii din weekend | AUDIO

Condițiile impuse de Putin pentru încetarea focului în Ucraina: Kievul să-şi retragă trupele din cele patru regiuni ocupate de Moscova şi să renunţe la planurile de aderare la NATO. Declaraţiile liderului de la Kremlin vin în ajunul summitului din Elveţia, de mâine și poimâine. Cu detalii Manuela Nicolescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentanții a peste 90 de ţări şi organizaţii vor discuta în acest weekend în Elveția despre o posibilă cale de a se ajunge la pace în Ucraina. Rusia nu a fost invitată şi spune că această reuniune este o pierdere de timp.

Într-un discurs la Moscova, Vladimir Putin a spus că va ordona o încetare imediată a focului şi va începe negocierile de îndată ce trupele ucrainene se vor retrage din regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Luhansk şi dacă Ucraina va renunţa la planurile sale de a adera la NATO.

Rusia controlează aproape o cincime din teritoriul ucrainean. Kievul spune însă că pacea se poate baza doar pe o retragere completă a forţelor ruse şi pe restabilirea integrităţii sale teritoriale.

În acelaşi discurs, Putin a declarat că actualul model de securitate globală al Occidentului a eşuat, iar acesta trebuie să găsească o modalitate să lucreze cu Rusia.

„Trăim pe acelaşi continent. Indiferent ce se întâmplă, nu poţi schimba geografia, va trebui să coexistăm şi să lucrăm împreună într-un fel sau altul”, a spus preşedintele rus.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marcel Ciolacu: „Alegerile pentru funcția de președinte sunt în septembrie” / După 20 de ani de președinte de dreapta, PSD va avea candidat propriu | AUDIO