Conditii pentru transportul animalelor de companie la bordul avioanelor

Regula de Aur: în cabina de pasageri se acceptă doar câini sau pisici care nu cântăresc mai mult de 5 kg.

Dacă vreți să plecați la drum cu pisica sau cățelul, trebuie să țineți cont de un set de reguli.

Regula de Aur: în cabina de pasageri se acceptă doar câini sau pisici care nu cântăresc mai mult de 5 kg, incluzând şi greutatea cuştii standard de transport. Așa că dacă sunteți fericiții posesori ai unui chihuahua sau pisica nu e vreun Garfield, puteți călători cu animalul în cabina de pasageri.

Anunțați compania aeriană de intenția de a călători cu animăluțul de companie încă din momentul în care vă rezervați biletul de călătorie. Aveți nevoie de o confirmare din partea companiei înainte de a urca la bordul aparatului.

O altă condiție: pasagerul patruped trebuie să fie spălat și sănătos tun. În plus, are nevoie de un pașaport internațional. De asemenea, trebuie să aibă un cip de identificare, dacă este vorba de o călătorie în spaţiul Schengen, şi să fie vaccinat. O altă regulă: animăluțul să nu-i deranjeze pe ceilalți călători. Pentru aceasta, trebuie să-l transportați într-o cușcă standard IATA.

Pe de altă parte, dacă vreți să vă lăsați prietenul necuvântător în cala avionului, regulile sunt aproximativ aceleași. Singura diferență: trebuie să plătiți o taxă pentru excedent de bagaj, care se calculează în funcţie de greutatea animalului, plus cuşca în care îl transportați.

Și încă un lucru pe care ar trebui să-l știți: NU este permis transportul animalelor de companie către Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite, ca urmare a legislației locale restrictive.