Concursul „America’s Got Talent”, câştigat de o cântăreaţă la ukulele în vârstă de 12 ani – VIDEO

Cea de-a 11-a ediţie a concursului ”America’s Got Talent”, difuzat de postul NBC, a fost câştigat de Grace VanderWaal, o cântăreaţă la ukulele în vârstă de 12 ani. În finala emisiunii, ce a avut loc miercuri noapte la Los Angeles, s-a aflat şi soprana de origine română Laura Bretan.

Concursul „America’s Got Talent” şi-a anunţat în noaptea de miercuri spre joi câştigătorul din 2016, iar acesta nu este un învingător surpriză. ”Orice persoană care se conectează constant pe Facebook şi YouTube ar fi putut, probabil, să prezică numele cştigătorului”, afirmă usatoday.com.

Grace VanderWaal, în vârstă de 12 ani, care a câştigat milioane de admiratori online cu fiecare dintre evoluţiile sale din acest concurs, în timpul căruia a cântat la ukulele şi a interpretat piese folk, a câştigat cea de-a 11-a ediţie a concursului şi, totodată, marele premiu de 1 milion de dolari şi un contract care îi va permite să susţină concerte în Las Vegas.

Finala emisiunii s-a desfăşurat pe parcursul a două seri consecutive, iar numele câştigătorului – desemnat pe baza voturilor exprimate de telespectatorii americani – a fost anunţat după cea de-a doua rundă de reprezentaţii, în noaptea de miercuri spre joi, la Los Angeles.

Primii cinci finalişti care au fost eliminaţi au fost: Tape Face, Linkin Bridge, Sofie Dossie, Laura Bretan şi Viktor Lee.

Topul 5 al finalei a fost compus, în ordine, din următorii concurenţi: Grace VanderWaal, The Clairvoyants, Jon Dorenbos, Brian Justin Crum şi Sal Valentinetti.

 

Cu o seară înainte, marţi, în prima gală de reprezentaţii a finalei concursului, Laura Bretan interpretase aria ”O mio babbino caro” din opera ”Gianni Schicchi” de Giacomo Puccini.

La începutul lunii iunie, Laura Bretan a câştigat marele premiu, în valoare de 120.000 de euro, în finala celui de-al şaselea sezon al emisiunii ”Românii au talent”, difuzată de Pro TV.