Confidenţialitate

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena va include apaluzele spectatorilor online

Pandemia îi determină şi pe organizatorii Concertului de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, programat pe 1 ianuarie, să schimbe modul în care acesta va avea loc. Va fi online, dar … interactiv, astfel încât artiştii să poată auzi  aplauzele publicului de acasă.

Orchestra dirijată de maestrul Riccardo Muti va cânta, ca de obicei, în sala Musikverein, a operei de stat din Viena, iar  publicul va fi acasă, în faţa computerului sau a tabletei.

Cu ajutorul unui producător de sisteme de sunet wireless, cele două părţi ale concertului vor putea fi aplaudate live de mii de spectatori. Va fi vorba, de fapt, de sunetul colectiv al bătăilor din palme generat de un software special care va putea fi auzit în 20 de boxe amplasate în Sala de concerte.

De asemenea, spectatorii vor avea posibilitatea să încarce, în avans, pe site, o fotografie care să exprime entuziasmul pentru concert. O selecţie din aceste imagini, cu informaţii despre localizarea geografică a spectatorilor, va fi prezentată de Televiziunea austriacă  în timpul aplauzelor live.

Concertul va începe pe 1 ianuarie 2021, la ora locală 11.15 (12.15 ora României), iar transmisia live va fi asigurată de posturile ORF2 şi Ö1. Programul concertului se poate consulta pe www.wienerphilharmoniker.at.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liliana Nicolaea