Concertul lui Charles Aznavour la Bucureşti, reprogramat pentru 28 aprilie – VIDEO

Concertul cântăreţului Charles Aznavour, stabilit pentru 20 februarie, la complexul Romexpo din Bucureşti, a fost reprogramat pentru 28 aprilie, „din motive logistice”, informează organizatorii evenimentului.

„Charles Aznavour va susţine mult aşteptatul concert în Bucureşti pe 28 aprilie 2016, la Romexpo. Programat iniţial pentru luna februarie, spectacolul a fost amânat printr-o decizie comună a staff-ului maestrului şi a organizatorului român, din motive logistice.

Această decizie a survenit după vizita efectuată de către staff-ul tehnic al maestrului în luna ianuarie, pentru a decide exact amplasarea scenei şi a locurilor pentru public, cunoscut fiind faptul ca maestrul Aznavour îşi doreşte publicul foarte aproape de scenă, într-o atmosferă intimă”, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Charles Aznavour, în vârstă de 91 de ani, se află într-un turneu restrâns, numit „One Night Only”, ce se desfăşoară în doar câteva din capitalele europene şi care cuprinde şi spectacolul de la Romexpo, din 28 aprilie.

Toate biletele achiziţionate pentru spectacolul din 20 februarie îşi păstrează valabilitatea, precizează organizatorii concertului.

Pentru toţi cei care doresc să cumpere bilete la spectacol, acestea se găsesc online, pe www.bilete.ro,www.eventim.ro, www.salapalatului.ro şi pe site-ul www.VreauBilet.ro, precum şi la casa de bilete a Sălii Palatului şi în reţeaua Bilete.ro (Oficiile Poştale, magazinele InMedio şi Germanos).

Născut în 1924 la Paris, fiu al unui cuplu de migranţi armeni, Shahnhour Varinag Aznavourian, cunoscut sub numele de Charles Aznavour, își începe călătoria artistică încă de la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescență alege să devină cântăreț, iar în 1946 este descoperit de Édith Piaf pe care o și acompaniază în turneele ei din Franța, inclusiv în celebrul Moulin Rouge, și Statele Unite.

Supranumit „Frank Sinatra al Franței”, Charles Aznavour este cel mai valoros și apreciat artist francofon al tuturor timpurilor, celebrul critic muzical Stephen Holden numindu-l „zeul pop-ului francez”. Artistul a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în limba engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană.

De-a lungul timpului a colaborat cu Édith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puţinii cântăreţi europeni invitaţi să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, José Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri şi Julio Iglesias. În 1974, Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziţii marca Aznavour, denumit „Write me a love song, Charlie”, care a fost relansat şi pe CD, în 2006.

https://www.youtube.com/watch?v=HyDZgu5ZtNo