Confidenţialitate

Compania ByteDance Ltd., care deţine Tik Tok, dă în judecată administrația Trump

Departamentul pentru Comerţ al SUA a a anunţat că descărcarea aplicaţiilor TikTok şi WeChat va fi blocată în Statele Unite începând de duminică.

În acest context, ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia TikTok, a cerut unei curţi federale de justiţie din Washington să blocheze decizia administraţiei Donald Trump.

În plângere, avocații ByteDance Ltd. consideră că administrația Trump şi-a depăşit autoritatea când a interzis aplicaţia şi că a făcut asta din motive politice.

În luna august, Donald Trump dădea jumătatea lunii septembrie ca o dată limită pentru funcționarea TikTok în SUA.

Potrivit estimărilor, 57% dintre utilizatorii TikTok sunt în Asia. La nivelul anului trecut, aplicația a înregistrat peste 738 de milioane de noi descărcări, dintre care 46 de milioane de pe teritoriul SUA, potrivit datelor centralizate de businessofapps.com.

TikTok a fost lansată în China în septembrie 2016 de Zhang Yiming. Un an mai târziu, TikTok se lansa internațional iar succesul a venit rapid. Fuziunea în august 2018 cu Musical.ly a fost parte din rețeta succesului. În 2019 trecea de 1 miliard de utilizatori. În ceea ce priveşte numărul de utilizatori activi zilnic, TikTok a depăşit LinkedIn, Twitter, Pinterest şi Snapchat. Dintre aceştia, circa 150 de milioane reprezintă utilizatori activi doar în China.