Comisarul pentru Comerț și-a dat demisia, după ce ar fi încălcat regulile de prevenire a COVID 19

Comisarul irlandez european pentru Comerț și-a dat demisia după ce guvernul țării sale l-a acuzat că a încălcat regulile de protecție împotriva COVID 19.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a acceptat demisia.

Phil Hogan a fost, săptămâna trecută, la o cină organizată la Parlamentul Irlandez de un club de golf alături de alte 80 de persoane, unde spune el, nu a încălcat, totuși, nicio regulă.

Comisarul irlandez european pentru Comerț scrie în demisie că a devenit evident că vizita sa în Irlanda, inclusiv la reședință, și controversele legate de ea ar putea să afecteze munca sa la Bruxelles.

“Regret profund vizita în Irlanda (…). Întotdeauna am încercat să respect regulile de bază împotriva covid 19. De acum încolo, voi fi mai riguros”, a explicat Phil Hogan.

Ministerul irlandez al Sănătății a anunțat că o persoană care sosește în această țară trebuie să facă doar ieșiri esențiale timp 14 zile, dacă vine din altă țără decât cele aflate pe lista verde, ceea ce Hogan nu ar fi făcut. El s-a bazat pe faptul că anterior, la 5 august,  făcuse un test pentru sars cov 2 , la care rezultatul fusese negativ.

Pe de altă parte, cu o zi înainte de cina la care a fost fostul membrul Comisiei Europene, autoritățile irlandeze tocmai limitaseră numărul de oameni care pot participa la un eveniment public la 6.

Poliția face o anchetă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS