Confidenţialitate

Comisarul european Ylva Johansson: Aderarea României și Bulgariei la Schengen, prioritatea mea în mandatul acesta

Comisarul european Ylva Johansson si ministrul de Interne al Cehiei – Vít Rakušan – au susținut o conferință de presă în urma votului negativ primit de România și Bulgaria în cadrul Consiliul JAI de pe 8 decembrie 2022. Comisarul european a declarat că aderarea României și Bulgariei la Schengen reprezintă prioritatea sa în mandatul pe care îl are, iar ministrul de Interne al Cehiei a subliniat că România și Bulgaria sunt pregătite pentru a adera la spațiul de liberă circulație.

Comisarul european – Ylva Johansson, mesaj pentru România și Bulgaria: „Meritați să fiți în Schengen”

„Meritați să fiți în Schengen. Meritați să aveți acces în Schengen. Aveți sprijinul multor state, aveți sprijinul Comisiei Europene, iar eu sunt dezamăgită de decizia luată azi pentru România și Bulgaria. Continuăm să facem asta și vom ajunge să oferim accesul României și Bulgariei în Schengen, iar aceasta va fi prioritatea mea în cadrul acestui mandat”, a spus comisarul european despre votul negativ pentru România și Bulgaria în Consiliul JAI.

Ministrul de Interne al Cehiei – Vít Rakušan: „Din punctul meu de vedere, România și Bulgaria sunt pregătite să adere la Spațiul Schengen”

„Felicitări Croației, noului membru din Spațiul Schengen. Mă bucur că putem vorbi, după atât de mult timp, despre extinderea Spațiului Schengen. Din punctul meu de vedere, România și Bulgaria sunt pregătite să adere la Spațiul Schengen. Sunt foarte recunoscător față de aceste două țări, pentru tot ce au făcut în ultimii ani și în ultimele luni. Va veni și vremea lor curând. Sunt recunoscător președinției suedeze pentru că sunt pregătiți să continue în munca și în efortul nostru”, a transmis ministrul de Interne al Cehiei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Surse Europa FM: Consiliul JAI a votat ca România și Bulgaria să nu intre în Schengen | LIVE UPDATE