Comemorare la 5 luni de la incendiul din clubul Colectiv

S-au implinit 5 luni de la dezastrul din clubul Colectiv, în urma căruia și-au pierdut viața 64 de oameni.

26 de tineri au murit în incendiu și alți 38 din cauza ranilor grave.  Îngroziți de efectele nepăsării și corupției autorităților, zeci de mii de români au protestat toamna trecută.  Acum, în ciuda continuării anchetei,  tragedia dispare încet – încet din atenția opiniei publice.

La 5 luni de la producerea dezastrului din Colectiv,  în fața fabricii Pionierul au mers să comemoreze victimele doar rudele, prietenii acestora și supraviețuitorii infernului. Toți cei care au avut aici pe cineva drag spun că acest lucru nu trebuie uitat.

 

 

Andrei Irode este bodyguardul pe care l-am putut vedea îmbrățișânt victimele și rudele acestora atât în noaptea incendiului, cât și la fiecare comemorare. El spune că tragedia de la Colectiv ar trebui să ne deschidă ochii și să ne facă să descoperim umanitatea din fiecare dintre noi.

 

În fața fabricii Pionierul l-am intalnit și pe Miluță Flueraș. Este unul dintre supraviețuitorii incendiului. Era unul dintre fotografii evenimentului, iar acum e din nou cu aparatul foto în mână.

Miluță este unul dintre membrii fondatori ai Asociației Colectiv GTG 3010 și ne-a declarat că, printre altele, asociația lucrează la proiectul monumentului care va fi amplasat acolo unde, în urma cu 5 luni, echipele de salvatori acordau primul ajutor pe caldarâm.

 

Supraviețuitorii spun că vor să fie trași la răspundere cei vinovați, chiar dacă ancheta este abia la început.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS