Confidenţialitate

Columbia – Polonia 3-0; Senegal – Japonia 2-2

Polonia a fost învinsă cu 3-0 de Columbia și părăsește Cupa Mondială.
Echipa care a câștigat detașat grupa preliminară din care a făcut parte și România, a încasat aseară primul gol cu puțin timp înainte de pauză de la fundașul Barcelonei, Yerri Mina. Sud-americanii au marcat apoi după două contra atacuri și au fructificat toate cele 3 șuturi trimise pe spațiul porții adverse prin Falcao și Cuadrado. Învinsă și de Senegal în prima etapă, Polonia nu mai are nici o șansă de calificare. În schimb Columbia, care a pierdut în runda inaugurală în fața Japoniei după ce a jucat practic tot meciul în inferioritate numerică, va întâlni în meci decisiv Senegalul, care a remizat 2-2 cu niponii. Africanii au condus de fiecare dată prin golurile înscrise de Mane și Wague iar marcatorii Japoniei au fost Inui și Honda.
Tot ieri, Anglia a făcut scorul ediției cu debutanta Panama, 6-1. Harry Kane a semnat o triplă, două dintre goluri din penalty, și este liderul clasamentului golgheterilor, cu 5 reușite. Fundașul John Stones a deschis scorul și a făcut și el apoi dubla iar celălalt marcator a fost Lingard. Încă de la pauză a fost 5-0 iar golurile englezilor au fost încasate de portarul dinamovist Penedo.
Interesant este că înaintea confruntării directe din ultima etapă, ce va avea loc joi, Anglia și Belgia sunt la egalitate perfectă, cu câte 6 punte și același golaveraj, 8-2, astfel că, în cazul unei remize, câștigătoarea grupei se va decide în funcție de numărul cartonașelor galbene, capitol la care englezii stau mai bine în acest moment, cu două față de 3. În cazul în care și la acest criteriu va fi egalitate departajarea se va face prin tragere la sorți.
Astăzi se încheie primele două grupe. Meciurile se vor juca simultan. De la 17 Arabia Saudita – Egipt și Uruguay – Rusia, care va stabili ordinea primelor două clasate iar de la 21 Spania – Maroc și Iran – Portugalia. Persanii se pot califica dacă o înving pe campioana Europei. Spania și Portugalia au câte 4 puncte, Iran 3, Maroc niciunul.