Columbia: Bilanțul alunecărilor de teren din Mocoa a ajuns la 301 morți

Cel puțin 301 oameni și-au pierdut viața în urma alunecării de teren din orașul columbian Mocoa, arată cel mai recent bilanț al autorităților.

Între timp, s-a deschis o anchetă în acest caz. Autoritățile locale sunt verificate dacă au luat măsurile de prevenire împotriva unor astfel de catastrofe naturale.

Echipele de salvare continuă căutările, printre dărâmături, în speranța că vor mai găsi supraviețuitori ai celei mai grave tragedii produse în Columbia.

La mai bine de 5 zile de la dezastru, o bătrână de 76 de ani a fost găsită în viață, în propria casă. Salvatorii vorbesc de un miracol în condițiile în care nu a mâncat nimic în ultimele zile.

314 persoane sunt în continuare dispărute, printre care un cetățean canadian și unul german. Printre ei foarte mulți copii. Părinții îi caută neîncetat alături de salvatori.

Alunecarea de teren, provocată de ploi torențiale fără precedent, a afectat aproximativ 45.000 de locuitori ai orașului Mocoa, situat în sudul Columbiei.

Cartierele sărace sunt cele mai afectate. Între timp, hoții au devenit o problemă în mai multe cartiere. S-a cerut suplimentarea polițiștilor pentru a păzi locuințele distruse.

Iar primarul orașului, dar și guvernatorul regiunii vor fi audiați de procurori. Anchetatorii vor să afle dacă autoritățile din zonă au luat măsuri pentru prevenirea unor astfel de tragedii.

Sursă foto: Twitter/președintele Columbiei Juan Manuel Santos

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS