Confidenţialitate

Colegiul Medicilor din România a primit o singură reclamație care îl vizează pe medicul Gheorghe Burnei(AUDIO)

S-au înmulțit plângerile privind activitatea chirurgului ortoped Gheorghe Burnei. La Parchet, au fost depuse 50 de sesizări – spun surse judiciare citate de Mediafax.

Părinții mai multor copii au reclamat că cei mici au rămas mutilați pe viață după ce au fost operați de medicul Gheorghe Burnei. Acestea cerea sume uriașe de bani, în schimbul intervențiilor chirurgicale.

La solicitarea Europa FM, Colegiul Medicilor din România a anunțat că a primit, recent, o singură reclamație care îl vizează pe fostul șef al secției de ortopedie de la Spitalul Marie Curie.

Președintele Colegiului Medicilor din România, Gheorghe Borcean a spus, la Europa FM, că din 1997, de când face parte din conducerea acestui for, nu a fost înregistrată nicio plângere care să îl vizeze pe chirurgul ortoped Gheorghe Burnei. După verificări cerute de ministerul Sănătății, a fost găsită însă o sesizare, dar care nu se referă la operațiile efectuate de Gheorghe Burnei, ci la folosirea necorespunzătoare a unui antibiotic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Colegiul Medicilor anunță acum că îl va ancheta pe medicul Gheorghe Burnei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, procurorii au ridicat mai multe documente de la Spitalul Marie Curie din București, inclusiv fișele medicale ale pacienților operați de chirurgul Gheorghe Burnei.

Anchetatorii verifică și faptele sesizate în cel puțin 50 de plângeri privind activitatea medicului ortoped.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei cerea mită în schimbul intervențiilor chirurgicale, multe dintre ele fiind doar experimente: pe unii copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente în realitate, spun anchetatorii. În plus, chirurgul i-ar fi convins pe părinți să cumpere proteze de la o firmă apropiată lui, în condițiile în care acele dispozitive puteau f obținute gratuit din spital.