Confidenţialitate

Cod roșu de furtună în Marea Britanie. Milioane de oameni sunt sfătuiți să nu iasă din case | VIDEO

Meteorologii din Regatul unit au anunțat că se așteaptă la una dintre cele mai puternice furtuni din ultimele 3 decenii. Botezată Eunice, furtuna este prognozată pentru Londra și pentru zonele de sud-est și est ale Angliei.

Meteorologii avertizează că furtuna Eunice va aduce rafale puternice de vânt ce pot atinge și 90 de mile pe oră, adică 145 de kilometri pe oră.

Au fost emise două avertizări cod roșu: una intrată deja în vigoare ce vizează sud-vestul Angliei și sudul Tării Galilor și alta prognozată pentru zona Londrei, sud-estul și estul Angliei.

BBC relatează că avertizărie cod roșu sunt mai rare și se referă la fenomene meteo ce pot pune viața oamenilor în pericol: acoperișurile ar putea fi luate pe sus de vânt, liniile electrice doborâte și copacii smulși. De aceea, populația a fost sfătuită să nu iasă din case.

Sute de școli au fost închise, iar în Țara Galilor circulația trenurilor a fost suspendată.

Eunice este a doua furtună care se abate asupra Marii Britanii în ultima săptămână, după ce furtuna Dudley a lovit părți din Scoția, nordul Angliei și Irlanda de Nord și a lăsat mii de case fără curent electric.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Florentina Mihăiță

Citește și: Un feribot cu peste 280 de oameni a luat foc în apropiere de insula Corfu. La bord erau și 29 de români, anunță MAE | VIDEO