Confidenţialitate

Cod portocaliu de vijelii puternice și grindină

Miercuri, 28 iulie, între orele 13:00 – 23:00, este în vigoare un cod portocaliu de vijelii puternice și grindină, transmit meteorologii ANM.

În județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Botoșani, Iași și Vaslui vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată.

Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși izolat 25…30 l/mp.

De asemenea, este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în perioada 28 iulie, ora 13:00 – 29 iulie, ora 02:00

Local în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.