Confidenţialitate

Cod galben de ploi în 14 județe. Risc de viituri în 7 județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică valabilă până în această seară la ora 23:00. În paralel, hidrogolii avertizează că sunt posibile viituri în zece bazine hidrografice din vestul și centrul țării. 

Potrivit meteorologilor, în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei vremea va fi instabilă, cu descărcări electrice, averse torențiale, vânt cu rafale de până la 60 km/h, vijelii și grindină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Meteorologul Mihai Huștiu spune că astfel de fenomene se vor semnala și în următoarele zile în majoritatea regiunilor țării. Fenomenele vor fi prezente și în București mai ales pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Hidrologii avertizează că în intervalul 13:00 – 24:00 sunt posibile scurgeri importante de apă pe versanți, torenți și viituri rapide și posibile inundații locale. Sunt vizate județele Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Arad, Caraș Severin şi Satu Mare.

Potrivit INHGA, fenomenele se pot produce  probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 24.05.2023 ora 16:00 – 24.05.2023 ora 22:00.

Foto: Shutterstock