Confidenţialitate

Coaliția de guvernare va decide în perioada următoare ce se va întâmpla cu facturile la energie. Ciolacu, despre creșteri ale facturilor: „Categoric nu” | AUDIO

Dincolo de discuțiile privind cine va fi ministru al Apărării, coaliția de guvernare trebuie să se ocupe și alte alte probleme mai urgente pentru români: facturile la energie și impozitele pe proprietate. Ambele subiecte sunt în dezbatere în Parlament, dar coaliția încă nu ajunge la un numitor comun.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Coaliția de guvernare trebuie să decidă în următoarea perioadă ce se va întâmpla cu facturile la energie. Un lucru pare sigur: prețurile rămân plafonate la nivelul actual. Dezbaterea este pentru cât timp PSD propune o piață reglementată temporară până în 2025 – cu prețurile plafonate așa cum sunt acum până la un consum de 255 kilowatti/oră. Ce este peste ar urma să fie facturat la 1 leu pe kilowatt/oră. Se propune un preț fix și pentru firme.

Liderul PSD, despre facturi mai mari: „Categoric nu”

Întrebat dacă românii ar trebui să se aștepte la creșteri ale facturilor, liderul PSD a spus că: „Nu, categoric nu. A rămas acel 0,68 și 0,8”.

A fost o nouă ocazie pentru liderul PSD să-l atace pe ministrul PNL al Energiei – Virgil Popescu.

„Nu sunt un fan al domnului ministru de la Energie. Acest lucru vi-l pot spune cu toată tăria”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Impozitul pe locuințe

O altă temă importantă pentru buzunarul românilor: impozitul pe locuințe. După ce a trecut de Senat, creșterea cu 50% a valorii impozabile – proiectul s-a împotmolit în Camera Deputaților.
Aleșii dau înapoi acum: proiectul poate fi modificat. Creșterea ar putea fi aplicată numai în cazul proprietăților „foarte scumpe”, susține Marcel Ciolacu.

„Asociațiile primarilor au venit cu propunerea să dăm o derogare până în 2025 în ceea ce privește grila notarială, dar cred că ținând cont de această criză, e posibil ca locuințele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a spus Marcel Ciolacu.

Ambele teme ar urma să fie discutate în următoarea ședință a coaliției de guvernare, însă nu știm când va avea loc aceasta.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Nicolae Ciucă: „La discuția cu furnizorii și distribuitorii s-a ridicat problema unei semi-reglementări” | VIDEO