CNAIR anunță că are încheiate toate contractele de deszăpezire pentru iarna 2018 – 2019

În condițiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă în 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării, inclusiv Capitala, dar şi o informare de vreme deosebit de rece cu temperaturi de minus 10 grade Celsius pentru nordul, nord-estul şi centrul ţării, CNAIR face mai multe precizări într-un comunicat transmis Europa FM.

”În data de 28.11.2018, intervalul orar 02:00 – 20:00 este anunțat cod Cod Galben de ninsori viscolite, depuneri de strat de zăpadă, depuneri de gheață și intensificări susținute ale vântului în următoarele județe ale țării: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, București, Prahova, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Vrancea și Galați.

­­Direcțiile Regionale ale CNAIR sunt pregătite să intervină în aceste zone, cu utilaje și materiale antiderapante, pentru a preveni apariția poleiului dar și pentru a îndepărta zăpada căzută pe carosabil, astfel încât circulația rutieră să se poată desfășura în condiții de siguranță.

Precizăm că la această oră CNAIR are încheiate toate contractele necesare activității de deszăpezire pentru iarna 2018 – 2019, utilajele mobilizate în baze, iar drumarii sunt pregătiți să intervină prompt acolo unde se impune.

Rugăm participanții la trafic să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă mașinile echipate pentru traficul în condiții de uarnă și să circule prudent”, transmite CNAIR.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS