Confidenţialitate

Aplicație pentru comandă înainte de a ajunge la restaurant

O aplicație prin care clienții comandă de pe telefon, înainte de a ajunge în restaurant, este dezvoltată de o firmă de IT din Cluj-Napoca. Atunci când oamenii ajung la restaurant, mâncarea este gata de servire.

Ana Neamțu, fondator al firmei de IT, a declarat corespondentului Mediafax că angajații lucrează acum să adauge restaurante în aplicație, pentru a fi adaptată la noile cerințe, legate de meniul care va fi doar în format digital și de respectarea normelor GDPR privind registrul de evidență al clienților.

Lucrăm la dezvoltarea aplicației Flamingo App pentru precomenzi în restaurant pentru a asigura distanțarea socială, punând pe primul loc siguranța clienților. Prin intermediul aplicației pe telefonul mobil, clienții restaurantelor comandă meniul înainte de a ajunge în local, astfel că, atunci când ajung, mâncarea este gata de servire. Interacțiunile cu ospătarii vor fi reduse de la minim șapte la una singură, doar în momenul în care se aduce comanda. Fiecare client își va seta ora rezervării pentru ca restaurantul să aibă timp să se pregătească și numărul de persoane care vor fi la masă”, a spus Neamțu.

Plata comenzii de mâncare se face exclusiv cu cardul din aplicație, pentru a evita contactul cu banii care pot fi purtători ai virusului.

Aplicația este utilă industriei HORECA, care se digitizează, și pentru personalizarea experienței clienților.

Un restaurant poate ști preferințele unui client și să găsească metode de fidelizare”, a explicat fondatorul firmei.

Numele aplicației este legat de păsările flamingo, în condițiile în care acestea se hrănesc cu plancton, iar în momentul în care nu mai găsesc hrană își schimbă culoarea și din roz devin albe.

Scopul nostru este să aducem cât mai repede clienții să servească mâncare astfel încât să nu mai aștepte. O discuție la masa unui restaurant este mult mai plăcută când deja începi să mănânci, nu pe stomacul gol”, a precizat Ana Neamțu.

Aplicația gratuită va fi finalizată în perioada următoare și va putea fi descărcată din magazinele sistemelor de operare IOS și Android.