Confidenţialitate

Cluburile West Ham United și Newcastle, anchetate de Fisc. Unul dintre directori a fost reținut

Vastă operațiune a fiscului britanic la cluburile de fotbal West Ham şi Newcastle. Directorul general al grupării Newcastle a fost reţinut.

Sediile cluburilor West Ham United şi Newcastle au fost percheziţionate de 180 de agenți ai fiscului, într-o anchetă cu privire la fraude financiare în Anglia şi Franţa. Mai multe persoane implicate în fotbalul profesionist, între care şi directorul general al grupării Newcastle, Lee Charnley, au fost reţinute, anunţă presa britanică.

Potrivit presei din Regat, ancheta  ar urma să se extintindă şi la alte cluburi/ şi vizează transferurile efectuate de cele două grupări în ultimii 7 ani, comisioanele plătite jucătorilor şi impresarilor.

Departamentul guvernamental care se ocupă cu colectarea taxelor a anunţat că a confiscat documente, acte financiare, computere şi telefoane mobile, în cadrul acestei operaţiuni.

Ancheta criminalistică transmite un mesaj clar, potrivit căruia, oricine eşti, dacă ai comis fraude te poţi aştepta la consecinţe“, se arată în comunicatul departamentului, care mai precizează că nu poate oferi alte detalii în acest moment.

Persoanele reţinute sunt bănuite de fraude la plata impozitelor pe venit şi contribuţiilor la sistemul naţional de asigurări.

Şi autorităţile franceze, care asistă ancheta britanică, au efectuat arestări şi percheziţii în mai multe locații din Franța.