Confidenţialitate

Clinton a câştigat dezbaterea de duminică, însă Trump depășește aşteptările

Un sondaj realizat de CNN după cea de-a doua dezbatere electorală, arată că Hillary Clinton, a câştigat dezbaterea de duminică seară, cu rivalul său republican Donald Trump.

57% dintre persoanele care au urmărit dezbaterea sunt de părere că aceasta a fost câştigată de Clinton. 34%  dintre cei care au răspuns sondajului, consideră că Trump s-a descurcat mai bine.

 

Rezultatul este unul bun pentru fostul secretar de stat, dar este mai slab decât rezultatul obţinut în prima dezbatere.

Înainte de dezbatere, 58% dintre cei care au spus că vor urmări întâlnirea au declarat că o suţin pe Clinton.

Dezbaterea a fost cea mai dură de până acum – presărată cu amenințări cu închisoarea și acuzații de agresiune sexuală.

Cel mai fierbinte subiect au fost declarațiile lui Donald Trump vulgare la adresa femeilor, inclusiv la adresa fiicei sale Ivanka – făcute in 2005 și publicate vineri. Republicanul a catalogat înregistrarea drept o discuție de vestiar, însă a amintit că fostul preşedinte Bill Clinton, a agresat sexual femei, iar Hillary a redus victimele la tăcere prin ameninţări.

Un alt punct de dispută a fost islamofobia. Trump le-a cerut americanilor să anunțe autoritățile atunci cand musulmanii au comportamente periculoase, in timp ce Hillary Clinton a condamnat afirmațiile care provoacă diviziuni și a insistat că Statele Unite nu sunt în război cu islamul.

Un alt subiect a fost folosirea serverului privat de email de către Clinton cât a fost secretar de stat. Hillary Clinton a repretat că își regretă faptele, dar că nu există dovezi care să arate că materiale secrete să ajungă în mâinile greşite.

Trump a a amenințat că dacă va ajunge preşedinte, o va băga pe democrată la închisoare.

Următoare dezbatere electorală, ultima înaintea de scrutinului  va avea loc pe 19 octombrie