Confidenţialitate

Climathon Bucharest 2021: Cum pot companiile mari să susțină ecosistemul de startupuri care se concentrează pe R&D&proiecte din zona de schimbari climatice și tranziție energetică

Interesat de sustenabilitate și tranziția către energie verde? Provocarea Climathon Bucharest 2021 caută idei pentru modalitățile în care companiile mari să susțină ecosistemul de startupuri care se concentrează pe R&D & proiecte din zona de schimbari climatice / tranziție energetică.

Provocarea a fost propusă de Deloitte, partener Climathon 2021, iar echipa care va veni cu cea mai bună soluție pentru acestă problemă va primi și un premiu de 2000 de euro.

Criteriile ESG (Environmental, Social, and Governance) sunt prioritare în rândul măsurilor pentru combaterea schimbărilor climatice și tranzația către energia verde. Pentru a îndeplini obiectivele setate de Uniunea Europeană, e important ca startupuri și companii să se alieze și să dezvolte împreună proiecte care adresează provocările acestei tranziții. Acest proces poate fi unul complex atât prin natura obiectivului, cât și prin diferențele de mod de lucru ale celor două tipuri de organizații.

Înscrierile sunt deschise până duminică, 31 octombrie, ora 18:00 la adresa www.impacthub.ro/climathon-bucharest-2021/

Climathon Bucharest 2021 este evenimentul în care locuitorii Bucureștiului își pun creativitatea și ideile la contribuție cu scopul de a-l transforma într-un oraș sustenabil care să răspundă nevoilor reale ale locuitorilor săi.

Anul acesta evenimentul se desfășoară sub sloganul „Future proofing Bucharest”. Se caută idei ambițioase și sustenabile care ne pot ajuta să transformăm Bucureștiul de mâine într-un loc mai verde, mai sănătos.

De-a lungul celor 3 zile de eveniment, participanții vor învăța alături de mentorii și experții noștri cum să duci un simplu gând la faza de idee, apoi, mai departe, la cea de proiect cu impact, vor avea parte de sesiuni de mentorat atât pe teme ce țin de mediu, cât și pe tehnici de brainstorming & pitching, dar vor avea acces la oportunități de networking și la resurse care să-i ajute să-și concretizeze ideea.

Climathonul va culmina în după-amiaza zilei de 4 noiembrie cu o sesiune de pitching, iar cea mai bună idee pregătită de participanți va fi premiată. Participanții se pot înscrie la adresa https://www.impacthub.ro/climathon-bucharest-2021/

Aceasta este cea de-a doua ediție organizată de Impact Hub Bucharest alături de EIT Climate-KIC, iar evenimentul local face parte din mișcarea globală Climathon.

Climathon Bucharest 2021 este un eveniment susținut de Europa FM.