Citește românește | Iulia Burtea: „Să vă bucurați de cât mai multe senzații tropicale pe tărâmul imaginației” | AUDIO

Autoarea Iulia Burtea a scris numeroase texte dedicate copiilor și publicului feminin, iar poeziile din seria „Fram Educațional” marchează debutul ei în volum.

Astfel, cărțile sale „Fram în lumea fructelor și a legumelor” și „Fram în lumea culorilor și a formelor” (coautor Anca Stănescu) au apărut în 2019, la editura Curtea Veche.

Seria se adresează copiilor preșcolari, aflați la vârsta la care descoperă lumea înconjurătoare: 2-6 ani. Poveștile se țes în jurul unor personaje prietenoase, cu care ce mici se pot identifica. Intrigile sunt ușor de înțeles, întorsăturile de situație le stârnesc curiozitatea și finalurile fericite sunt alte ingrediente pe placul lor.

Tot în 2019, a creat versurile cu temă ecologică, publicate în volumul „Visul verde al planetei albastre”. Cartea surprinde dialogul dintre simpaticul pui de urs polar și Planeta albastră, care se dovedește o parteneră de joacă isteață, cu chef de vorbă și cu o pasiune declarată pentru rime.

Am întrebat-o pe Iulia Burtea cum a trăit această perioadă de autoizolare, cum s-a adaptat noilor reguli și cum vede ea următoarea etapă a vieții sale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS