Citește românește | Andreea Răsuceanu: „Un exercițiu de imaginație pe care l-am făcut a fost să rememorez senzații de toate felurile” – AUDIO

Andreea Răsuceanu este scriitoare și critic literar. Prima ei carte, „Cele două Mântulese”, a apărut la Editura Vremea, în anul 2009. A fost nominalizată la premiile României literare, ale Uniunii Scriitorilor din România şi la Marile Premii Prometheus, secţiunea Opera Prima.

În 2013 a apărut, la Editura Humanitas, cartea „Bucureștiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literară”, care a fost nominalizată la premiile Uniunii Scriitorilor din România și la premiile revistei Observator cultural. A primit premiul Tânărul critic al anului 2013, în cadrul Galei tinerilor scriitori. În 2016 a publicat, la Editura Humanitas, „Bucureștiul literar. Șase lecturi posibile ale orașului”, carte nominalizată la premiile revistei Observator cultural.

Este coautor al volumelor „Bucureștiul meu” (Humanitas, 2016), „Cărți, filme, muzici și alte distracții din comunism” (Polirom, 2014), „Bookătăria de texte și imagini 2” (Pandora-M, 2016), „Ferestre din București și poveștile lor” (Editura Peter Pan, 2015), „Orașul. Antologie de proză” (Gestalt Books, 2016), „Tot înainte! Amintiri din copilărie” (Curtea Veche, 2016).

Am întrebat-o pe Andreea Răsuceanu cum a trăit această perioadă de autoizolare, cum s-a adaptat noilor reguli și cum vede ea următoarea etapă a vieții sale.

Vă invităm să ascultați înregistrarea sa:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS