Confidenţialitate

Circulaţie dificilă din cauza zăpezii

La ora 7 se circula cu dificultate în Bucureşti, inclusiv pe bulevardele principale, din cauza zăpezii depuse pe carosabil şi a ninsorii susţinute. În multe zone viteza medie de deplasare este de 20 – 30km/h. Prioritate pentru deszăpezire au pasajele și podurile rutiere, bulevardele principale pe care circulă mijloacele de transport public și arterele care asigură accesul spre spitale și alte “obiective sociale de interes”, anunţă Primarul general Răzvan Sava.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare,Primăria Capitalei pune la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844.

PMB și Poliția Rutieră reiau apelul către bucureștenii care folosesc mașinile personale pentru a se deplasa în oraș, să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzător sezonului rece: au anvelope de iarnă iar sistemele de încălzire ale mașinii sunt funcționale.

Poliția Rutieră adresează un apel șoferilor să acorde prioritate de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme, se circulă îngreunat pe șoseaua de centură a Capitalei, la km 65, în zona orașului ilfovean Chitila.

În același județ, pe sensul Ploiești – București al DN1, se circulă îngreunat în zona localității Ciolpani, din pricina unui eveniment în care au fost implicate un autobuz și un autoturism.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 12.00 ninsorile se vor extinde şi vor cuprinde cea mai mare parte a ţării.

În Oltenia şi Muntenia, stratul de zăpadă nou depus va putea atinge pe arii restrânse 10 centimetri, iar în Dobrogea şi trecător în sud-estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.În zilele următoare vor fi precipitaţii mixte, slabe cantitativ, fiind posibilă formarea poleiului, în special în regiunile sudice.