Ciprian Marica: „Am avut şansa să îndeplinesc visul unul copil”

În mijocul săptămânii, Deşteptarea a avut un invitat special, pe fostul fotbalist Ciprian Marica.

Ciprian Marica a venit în studioul Europa FM şi a vorbit despre implicarea sa în campania SOS Satele Copiilor România, care se ocupă de copiii lipsiţi de dragostea familiei biologice şi care acum cresc sub ocrotirea organizaţiei.

„Am fost onorat să fac parte din acest proiect. Am fost profund impresionat. Aceşti oameni chiar îşi dedică timp, îşi dedică resurse şi sunt preocupaţi de ce se întâmplă acolo.

Am avut şansa să îndeplinesc visul unul copil, Alex, de a ajunge pe un stadion. Am fost împreună pe Arena Naţională, am avut emoţii. A fost profund impresionat. Era fascinat. A reuşit să marcheze trei goluri”, a mărturist Ciprian Marica.

Cei care vor să sprijine campania SOS Satele Copiilor, pot trimite un SMS la numărul 8844, cu textul „mama”, donând, astfel, 2 euro lunar.

De asemenea, fostul fotbalist a vorbit şi despre fundaţia „Ciprian Marica”, pe care a înfiinţat-o, organizaţie care are grijă de soarta a nouă copii talentaţi.

„Am înfiinţat fundaţia acum patru ani de zile când eram jucător. Am spus că o parte din veniturile mele să le întorc către copii.

Totul a plecat de la faptul că atunci când eu m-am apucat de fotbal, în jurul meu erau copii mult mai talentaţi ca mine, însă, din cauza resurselor părinţilor, nu reuşeau să ţină pasul, nu puteau să meargă în catonament, nu puteau să aibă alimentaţia necesară.

Aşa a plecat iniţiativa de a înfiinţa această fundaţie. Noi îi ajutăm în orice domeniu în care sunt ei buni. Îi susţinem financiar, dar în primul rând, prin forţa exemplului”, spune fostul fotbalist.

„Mi-aş dori ca într-o bună zi să întorc fotbalului tot ceea ce el mi-a dat. Şi mi-a dat foarte multe. Practic, tot ceea ce am acum şi tot ceea ce sunt astăzi”, a completat Ciprian Marica.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS