Cine urcă pe scenă în prima seară a festivalului Cerbul de Aur

Artişti români care au intrat în istoria Cerbului de Aur revin pe scena de la Braşov.

Pe 29 august, Cerbul de Aur dă viață scenei din Piaţa Sfatului cu un spectacol consacrat artiştilor care au marcat evenimentul de la Braşov.

În prima seară a festivalului, printre artiştii care vor urca pe scenă se numără Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

„Gala care deschide, în acest an, Festivalul, va fi una dintre cele mai emoționante componente ale ediției aniversare. Momentele care o alcătuiesc vor trezi, cu siguranță, amintirile celor care au urmărit Cerbul de Aur de-a lungul edițiilor anterioare și vor reprezenta o adevărată galerie de portrete a artiștilor de valoare care au urcat pe podiumul acestui eveniment organizat de Televiziunea Română. Va fi un adevărat festin pentru iubitorii muzicii românești de calitate”, a dezvăluit Smaranda Vornicu, Directorul Festivalului Internațional Cerbul de Aur.

Alături de ei, va fi prezentă şi artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoarea marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediție a Cerbului de Aur, în anul 1969. Legendă a muzicii italiene, Gigliola Cinquetti va deschide seria recitalurilor din prima seară a festivalului.

Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediţie a Cerbului de Aur, pe scena festivalului vor susţine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton și vedeta galei, Nicole Scherzinger.

Secţiunea concurs a festivalului, va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului Cerbul de Aur sau unul dintre celelalte premii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS