Confidenţialitate

Cine sunt militarii care reprezintă România în proba de înot la Jocurile Invictus – AUDIO

La ediția din acest an, Prințul Harry și țara gazdă, Canada, au invitat 550 de militari din 17 țări, aliate sau partenere NATO pe diferite fronturi din lume.
România a fost acceptată grație eforturilor financiare și sacrificiilor umane făcute în ultimul deceniu, ca aliat NATO în Irak și Afganistan, mărturisește Excelența Sa, Kevin Hamilton, Ambasadorul Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

29 de militari români au murit în misiuni externe , iar aproape 170 au fost răniți. 19 copii au rămas orfani, iar 21 de militari au fost amputați.

România este reprezentată la Jocurile Invictus, desfășurate în Canada, de 15 militari români răniți în teatrele de operații. Ei au fost selecționați din lotul lărgit și au fost înscriși în competiția oficială, care se desfășoară până pe 30 septembrie, în Toronto, Canada, la șapte discipline sportive.

Sportivii din echipa de înot a Romaniei sunt maiorul Nicolae Grigore, rănit în anul 2007, în Afganistan și plutonierul major Ionel Eugen Bida, rănit în anul 2010, tot in în Afganistan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

DEDEMAN> Planuri de Bine pentru Sport