Cine este Andi Țolea, din echipa Smiley, care merge în finala Vocea României 9

Andi Țolea,calificat în finala Vocea României 2019 din echipa Smiley, s-a născut în Arad dar locuiește în București din clasa a II-a, iar în prezent urmează cursurile la Colegiul Național Aurel Vlaicu. Vrea să dea la Conservator și la Psihologie.

Andi Țolea a început cursurile de canto la 9 ani cu Silvia Dumitrescu, după ce a descoperit că are talent la karaoke, la mare, când a fost într-o vacanță cu familia.

Cântă și la chitară de la vârsta de 13 ani, când a început să ia lecții cu soțul Silviei Dumitrescu. Spune ca e de nivel mediu și îi place să reinterpreteze melodii cunoscute în stilul propriu.

Familia lui Andi Țolea nu este străină de domeniul muzical. Bunica lui cântă în corul bisericii, mama lui a făcut pian, iar tatăl chiar a avut o trupă în tinerețe.

Mama lui a murit în urma cu doi ani, după ce a luptat cu o formă de cancer care părea că a fost vindecată. A fost diagnosticată cu cancer, operată apoi la sân și după ce medicii i-au spus că e sănătoasă a renunțat și la tratament. În 2010 doctorii i-au spus că a recidivat cancerul și mai are 6 luni de trăit. A intrat în comă iar medicii le-au spus să se pregătească că nu va reuși să reziste. Au urmat însă 7 ani în care toată lumea a sperat la o minune. Mama lui a trăit până în 2017, timp în care a ajuns la tratamente în America , apoi în Viena, însă fără a mai putea schimba ceva în starea ei de sănătate.

Mama lui îl alinta “privighetoarea mea” și îl incuraja mereu să cânte, după cum a povestit Andi Țolea, Vocea României fiind și o provocare pe care el a acceptat-o pentru a-i împlini atât visul ei cât și al lui.

Andi a fost ultimul concurent din etapa audițiilor pe nevăzute. Era convins că nu mai are nicio șansă, că echipele sunt complete. Prestația lui i-a făcut pe cei 4 antrenori să încalce regulile, să apese butonul și să se lupte pentru el. Andi Țolea a ales echipa Smiley.

Finaliștii de la Vocea României vin în direct la Europa FM, luni, în Clubul de Seară

Ediție Specială Clubul de Seară, luni, de la ora 19:00, când Toader Păun îi va avea alături, timp de două ore, pe cei patru finaliști ai acestui sezon Vocea României. După emoțiile trăite alături de o țară întreagă în direct la PRO TV, îi vom cunoaște și altfel pe Jasmina Răsădean, Andi Țolea, Elena Bozian și Dragoș Moldovan .

Vineri seara s-au ales finaliștii Vocea României 2019, iar acum vom avea ocazia să-i cunoaștem mai bine și să le aflăm poveștile în transmisiune directă la Europa FM și pe paginile de Facebook Radio Europa FM și Vocea României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS