Confidenţialitate

Cine a fost Chester Bennington, solistul trupei Linkin Park – INFOGRAFIC

Născut la 20 martie 1976, în Phoenix, Arizona, Chester Bennington a fost solistul trupei americane Linkin Park.

În copilărie, artistul a fost influențat de fratele lui mai mare, care i-a inspirat gustul pentru muzica celor de la Loverboy, Foreigner și Rush, visând să fie al cincilea membru Depeche Mode.

S-a alăturat trupei Linkin Park în 1999, după ce a dat o probă prin telefon.

A cunoscut succesul mondial alături de Linkin Park  în anul 2000 cu albumul ”Hybrid Theory”, care a inclus hituri precum ”In the End” și ”Crawling”. Cel mai recent album al formației, “One More Light”, a fost în topul Billboard 200 la începutul acestui an.

Chester Bennington a fost căsătorit de două ori și avea șase copii. Cântărețul avea probleme cu drogurile și alcoolul de ani de zile și a mărturisit a intenționat să se sinucidă după ce a fost abuzat de un adult când eram copil, scrie EFE.

Cântărețul a decis să-și pună capăt zilelor în ziua în care prietenul său, Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, ar fi împlinit 53 de ani. Chris Cornell s-a sinucis în luna mai.

Linkin Park, fondată în 1996 în California, este una dintre trupele americane de rock alternativ cele mai cunoscutedin lume.

De asemenea, în anul 2005, Chester Bennington a format trupa Dead by Sunrise, alături de care a lansat albumul, “Out of Ashes”, în 2009, album ce include single-urile “Crawl Back In”, “Let Down”, “Inside of Me”, “Too Late” și “Fire”.