Cinci piese semnate de Glenn Frey, membrul fondator al trupei Eagles – VIDEO

Glenn Frey, chitarist, cântăreţ, textier şi membru fondator al trupei americane Eagles, a murit la vârsta de 67 de ani, luni, la New York, informează Reuters.

Informaţia a fost confirmată de trupa americană prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul ei oficial. Glenn Frey a murit din cauza unor complicaţii medicale generate de poliartrită reumatoidă, colită ulcerativă acută şi pneumonie.

Trupa Eagles, al cărei material discografic „Their Greatest Hits 1971-1975” ocupă locul al doilea în topul celor mai bine vândute albume din toate timpurile în Statele Unite, după celebrul album „Thriller” al cântăreţului Michael Jackson, a definit muzica anilor ’70 din America şi a rămas o prezenţă constantă la posturile de radio până în zilele noastre, la aproape o jumătate de secol după lansare.

1. “Take It Easy”

Eagles, trupa formată în 1971, a lansat primul lor single, “Take It Easy”, în 1972. Glenn Frey a scris acest cântec împreună cu muzicianul Jackson Browne. 

2. „Lyin’ Eyes”

Piesa „Lyin’ Eyes”, scrisă de Glenn Frey şi Don Henley, a fost înregistrată în 1975.  „Lyin’ Eyes” este cel de-al doilea single de pe albumul „One of These Nights” şi a urcat pe a doua poziţie în topul Billboard Hot 100.

https://www.youtube.com/watch?v=WeNBspJGVko

3. „Hotel California”

„Hotel California” este piesa de titlu de pe albumul omonim al formației Eagles. Compus de Glenn Frey, Don Felder şi Don Henley, cântecul a fost lansat ca single în februarie 1977 și este unul dintre cele mai cunoscute hit-uri rock.

„Hotel California” a rămas în topul Billboard Hot 100 timp de o saptamână în mai 1977. Trei luni după lansare, cântecul a fost certificat „Gold” de către Recording Industry Association of America (RIAA), pentru cele un milion de copii vândute. De asemenea, în 1977, cei de la Eagles au câștigat Grammy Award for Record of the Year cu „Hotel California” la cea de-a 20-a ceremonie a Premiilor Grammy.

4. „New Kid in Town

New Kid in Town„, scris de Glenn Frey, Don Henley şi J.D. Souther, este un cântec pe care Eagles l-au inclus pe albumul lor din 1976 „Hotel California”. Single-ul a urcat pe prima poziţie în topurile din SUA. În 1977, Eagles au câştigat premiul Grammy pentru Best Arrangement for Voices cu piesa „New Kid in Town”.

https://www.youtube.com/watch?v=VUW_sGwMECc

5. „You Belong to the City”

Glenn Frey a scris şi interpretat cântecul „You Belong to the City” în 1985, special pentru show-ul de televiziune Miami Vice. Ca single a urcat pe locul doi în topul Billboard Hot 100, iar ca soundtrack a condus topul Billboard 200 pentru 11 săptămâni.