Cinci persoane reţinute şi un atentat cu bombă dejucat la Paris

Cincii persoane au fost reţinute, iar un atentat a fost dejucat într-un cartier şic la Paris, reatează The Associated Press.

Un vecin a alertat autorităţile în legătură cu activităţi suspecte, sâmbătă, într-un imobil din arondismentul al XVI-lea.

Un dispozitiv exploziv a fost găsit şi dezactivat, a declarat o sursă judiciară.

Reţinerea celor cinci suspecţi a fost prelungită marţi, iar procurori în domeniul luptei împotriva terorismului au deschis o anchetă, potrivit acestei surse.

Incidentul a avut loc în acelaşi weekend în care care un bărbat care folosea mai multe identităţi a ucis cu o armă albă două femei în gara din Marsilia.

Mobilul acestuia este neclar, în pofida faptului că atacul a fost revendicat de organizaţia Statul Islamic.

Parlamentul francez urmează să adopte marţi o nouă lege în domeniul luptei împotriva terorismului.

Pe de altă parte, una dintre cele cinci persoane arestate după descoperirea sâmbătă a mai multor butelii de gaz echipate cu un dispozitiv declanşator, în holul exterior al unui imobil, la Paris, avea o fişă pentru radicalizare, a anunţat marţi ministrul francez de Interne Gérard Collomb, relateaz AFP.

”Între persoanele arestate, una avea o fişă (de tip) FSPRT (Fişier de semnalare în vederea prevenţiei radicalizării cu caracter terorist), adică radicalizare”, a declarat ministrul marţi pentru France Inter.

Collomb a făcut acest anunţ la o zi după dezvăluirea acestei anchete antiteroriste, deschise după descoperirea acestui dispozitiv exploziv în noaptea de vineri spre sâmbătă în arondismentul al XVI-lea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS