Cinci persoane au murit înecate în Franța și Germania, țări afectate de inundații

În Franța, capitala Paris este sub cod galben de inundaţii din cauza creşterii nivelului Senei. Numeroase zone pietonale de pe malul fluviului au fost închise. Este de așteptat ca în weekend Sena să atingă aproape 6 metri adâncime.

 

Grav afectate sunt și zonele limitrofe capitalei. Oraşul Nemours, din apropierea Parisului, a fost evacuat. În aceste condiții, Guvernul a constituit un centru interministerial pentru gestionarea crizei, a declarat premierul Manuel Valls.

 

Centrul Franţei se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 100 de ani. În regiunea Seine-et-Marne, o bătrână de 86 de ani a fost găsită înecată în casă.

 

Inundații și în Germania

 

Din cauza inundațiilor, patru persoane și-au pierdut viața și în Germania, în oraşul bavarez Simbach am Inn. Cea mai afectată zonă din sudul Germaniei este districtul Rottal Inn, unde autorităţile au constituit un centru pentru dezastre. În oraşul Triftern, râurile au ieşit din matcă, iar şuvoaiele au luat maşini, copaci şi mobilă din casele inundate. În multe zone, străzile se află sub câţiva metri de apă. Locuitorii, surprinşi de viitură, au fost salvaţi cu elicoptere.

 

Atât în Franța, cât și în Germania, mii de pompieri sunt mobilizați pentru a-i ajuta pe oameni să iasă din casele inundate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS