Chubby Checker, artistul care a răspândit Twist-ul, omagiat pentru întreaga carieră

Chubby Checker, artistul celebru pentru piesele care au popularizat stilul de dans twist, va fi omagiat pentru întreaga sa carieră la Premiile Muzicale din Lehigh Valley, Philadelphia.

Chubby Checker, născut pe 3 octombrie 1941, este cunoscut în special pentru răspândirea stilului de dans twist, prin coverul din 1960 după hitul r&b’The Twist’ al lui Hank Ballard. În septembrie 2008, ‘The Twist’ a fost liderul Topului Billboard al celor mai populare single-uri care au apărut în topul Hot 100 de la debutul său din 1958.

Chubby Checker a popularizat şi stilul Limbo Rock şi cunoscutul dans limbo, precum şi alte stiluri variate de dans.

Chubby Checker a spus în repetate rânduri că a schimbat felul în care dansăm în ritmul muzicii. ‘În orice loc de pe planetă, când cineva are un cântec cu un beat, sunt în ring dansând pe beat. Şi înainte de Chubby Checker, aşa ceva nu exista’, a declarat artistul pentru Billboard.

În acest weekend, Europa FM a pregătit o reîntâlnire cu cele mai bune piese de colecţie pe care nimeni nu le poate uita. Weekendul Oldies but Goldies vă aduce la Europa FM şi câteva dintre cele mai apreciate piese ale lui Chubby Checker.