Chisinau: A patra alerta cu bomba

Poliția și geniștii au intervenit la sediile a 4 bănci, în urma unor amenințări că în respectivele imobile s-ar afla material explozibil.

Inițial, presa din Republica Moldova anunța că sediile a două bănci au fost vizate de amenințări. Ulterior, alerta s-a extins.

În jurul orei 14.00, președintele Klaus Iohannis pleacă în vizită oficială în Republica Moldova.

În jurul orei 11 și 20 de minute, Poliţia a anunţat încă o alarmă cu bombă la filiala Băncii de Economii din strada Mircea cel Bătrân din capitală.

A fost a patra avertizare de acest gen. Cu numai zece minute înainte, la ora 11 și 10 minute, filiala Băncii de Economii din strada Columna era vizată de o amenințare similară.

La faţa locului au sosit geniştii şi mai multe echipaje ale Poliţiei, care au început verificările. La investigație sunt folosiți și câini special antrenați.

Anterior, în jurul orei 9.00, echipajele speciale au fost solicitate să intervină la sediile altor două bănci comerciale din Chișinău. Toți angajații au fost evacuați. În urmă cu puțin timp, şeful Poliţiei Municipale, Silviu Muşuc, a anunțat că una dintre alerte s-a dovedit a fi falsă.