Chisinau: A patra alerta cu bomba

Potrivit Poliției Municipale, primele trei s-au dovedit a fi false, în vreme ce a patra alertă – la o filială a Băncii de Economii – este verificată de geniști.

Cele patru alarme au loc înainte de vizita oficială pe care o efectuează președintele Klaus Iohannis în Republica Moldova.

Primele trei alerte cu bombă – care au vizat o filială şi sediul central al Băncii de Economii şi o filială a Băncii Sociale – sunt false, anunță reprezentanții Poliției Municipale.

Între timp, autoritățile sunt mobilizate pentru a verifica o a patra alertă cu bombă, la o altă filială a Băncii de Economii, aflată pe strada Mircea cel Bătrân.

În anchetă sunt implicaţi şi specialişti în investigarea infracţiunilor informatice, întrucât mesajele privind amplasarea unor bombe au fost trimise prin e-mail.

Cele două bănci vizate se află de trei luni sub administrare specială după ce s-ar fi depistat fraude. Centrul Naţional Anticorupţie din Republica Moldova, instituția care a iniţiat dosare pe marginea acestor cazuri, a anunţat că valoarea prejudiciului este de aproximativ 28 de miliarde de lei moldoveneşti (respectiv peste 1,3 de miliarde de euro).