Confidenţialitate

Chirurgul din Târgu Jiu, care se ruga la Maica Domnului pentru bani, este anchetat din nou de procurori după ce o pacientă pe care a operat-o a murit | AUDIO

Este din nou anchetă la Spitalul Județean de urgență din Târgu Jiu, după ce o pacientă a murit la câteva ore după o intervenție chirugicală. Cel care a operat-o este chirurgul care se ruga la Maica Domnului, când intra în gardă, să aibă parte de mulți bani și să fie ferit de procurori.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au înregistrat astăzi o nouă plângere pe numele chirurgului Gheorghe Neață, cel care a fost reținut în două dosare penale pentru luare de mită și ucidere din culpă, ambele infracțiuni săvârșite în actul medical.

De această dată, medicul este acuzat de malpraxis de rudele unei femeie, în vârstă de 50 de ani, din Novaci, care a fost operată de ocluzie intestinală. Conform acestora, chirurgul a insistat să fie operată, deși suferea de mai multe comorbidități.

După intervenția chirugicală, medicul a primit suma de 500 de lei, susțin aparținătorii. La nici 24 de ore însă, pacienta a decedat, iar medicul a restituit familiei banii, rugându-o să nu-i facă probleme.

Medicul Gheorghe Neață susține că nu este vinovat și că doar a încercat să salveze pacienta. Cât despre acuzația de mită, nici nu poate fi vorba, susține el.

Chirurgul a fost reținut pentru 24 de ore de două ori de procurori și i-a fost interzis să mai profeseze. Însă, de fiecare dată a atacat masura, iar judecătorii au dispus întoarcerea acestuia în spital. Acum, medicul este anchetat din nou. Și de spital și de procurori.

Foto: Shutterstock

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.