Confidenţialitate

CHINA: Situaţia noului focar de coronavirus din Beijing este “extrem de gravă”

Autorităţile de la Beijing, unde un nou focar de SARS-CoV-2 a infectat sute de persoane, au admis că situaţia este “extrem de gravă”, relatează BBC.

Un purtător de cuvânt al administrației capitalei chineze a declarat că sunt necesare măsuri stricte pentru a ţine sub control răspândirea virusului.

Focarul a apărut în principala piaţă a capitalei chineze.

Directorul Centrului chinez pentru Controlul Bolilor a declarat că, pentru moment, nu se confirmă scenariul conform căruia noul val de îmbolnăviri ar fi fost cauzat de somon importat.

“Este posibil, însă nu există dovezi clare că ar proveni de la fructe de mare importate. Ar putea fi transmis de la persoane infectate la alte persoane care au fost la piaţă. Suntem încă în proces de a pune cap la cap informaţiile”, a declarat doctorul Wu Zunyou.

Comisia Naţională de Sănătate a raportat, marţi, 40 noi contaminări, 8 provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing.

Autoritățile le-au interzis persoanelor cu grad crescut de risc să părăsească orașul.

Centrul financiar Shanghai a cerut ca unele persoane venite din Beijing să fie plasate în carantină pentru două săptămâni.

China a fost prima țară unde a fost depistat oficial, în decembrie 2019, noul coronavirus, răspunzător pentru actuala pandemie.