Confidenţialitate

China, la cel mai mare număr infecții zilnice cu SARS-CoV-2 din ultimele luni

China a raportat, marți, cel mai mare număr de infecții zilnice cu SARS-CoV-2 din ianuarie încoace.

Cazurile sunt unele de „import”, la pacienți care au venit din Myanmar și contacți ai acestora, scrie Reuters.

China continentală a înregistrat 65 de cazuri noi confirmate pentru 19 iulie, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate. Este cifra cea mai mare din 30 ianuarie, când au fost raportate 92 de cazuri noi.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că intensifică eforturile pentru a combate o „creștere alarmantă” a infecțiilor în Myanmar. Țara a înregistrat luni un record de 281 de decese asociate COVID-19 și 5.189 de noi infecții.

Focarele din Yunnan au apărut, la 4 iulie, și s-au concentrat în două orașe mici de la granița Chinei cu Myanmar, Ruili și Longchuan.

Ruili, luptându-se cu cel de-al patrulea focar de când a început pandemia, a raportat șapte noi cazuri cu transmitere locală pentru 19 iulie, în timp ce Longchuan a avut unul.

În prefectura Xishuangbanna, care are și o frontieră lungă cu Myanmar, poliția a înființat puncte de control pe toate drumurile pentru a inspecta traficul.

Călătoriile în afara centrului urban al orașului Xishuangbanna, Jinghong, au fost descurajate și au fost necesare permise speciale pentru a intra în orașele vecine Lincang și Puer, precum și Ruili.

Numărul total de cazuri COVID-19 din China a ajuns acum la 92.342, cu decese neschimbate la 4.636.