Cher, sărbătorita zilei de marţi

În vara anului trecut, cântăreaţa americană Cher a revenit în topurile muzicale după o pauză de 12 ani, cu o piesă nouă, intitulată ‘Woman’s World’, şi un nou videoclip.

‘E născută puțin mai târziu decât Julio Iglesias. Ați ghicit?’, a glumit George Zafiu, făcând trimitere la pasiunea colegului Vlad Petreanu pentru artistul spaniol.

Matinalii Europa FM au prezentat marţi,în Deşteptarea, un portret al cântăreţei Cher la rubrica ‘Născut de ziua lui’.

După ce a debutat în anii ’60 în duet cu soţul ei Sonny, cunoscând succesul cu hitul ‘I got you babe’, Cher a îmbrăţişat cariera solo, care i-a adus celebritatea mondială, cu peste 100 de milioane de albume vândute în toată lumea.

Câştigătoare a numeroase premii prestigioase, inclusiv Grammy şi Oscar (cea mai bună actriţă în rol principal, pentru filmul ‘Visătorii/ Moonstruck’, 1988), Cher a fost o prezenţă constantă în fruntea topurilor muzicale internaţionale încă din anii 1960. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără ‘I Got You Babe’ – cu fostul ei soţ Sonny Bono -, ‘If I Could Turn Back Time’, ‘The Shoop Shoop Song (It’s In His Kiss)’ şi ‘Believe’.

Deține recordul pentru cea mai in vârstă cântăreață cu o piesă pe locul 1 in Bilboard Top 100 – ‘Believe’.

Cel mai recent album al lui Cher, lansat după o pauză de 12 ani, continuă linia dance impusă de hitul ‘Believe’ şi estepromovat într-un turneu de concerte, cu 49 de spectacole în Statele Unite ale Americii şi Canada.

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea