Confidenţialitate


Cele mai sănătoase alimente ale lunii iulie


Cele mai sănătoase alimente ale lunii iulie

Luna iulie aduce o abundență de fructe și legume proaspete, pline de nutrienți esențiali pentru sănătate. Consumul acestor alimente de sezon nu numai că ne oferă beneficii nutriționale importante, dar sprijină și agricultura locală.

1. Cireșe

Cireșele sunt bogate în antioxidanți și, de asemenea, reprezintă o sursă bună de vitamina C, potasiu și fibre, ce contribuie la o digestie sănătoasă și la menținerea sănătății inimii.

2. Zmeură

Zmeura este o sursă excelentă de vitamine C și K. Antioxidanții prezenți în zmeură ajută la prevenirea bolilor cronice. Consumul regulat de zmeură poate îmbunătăți sănătatea pielii și a ochilor.

3. Piersici

Piersicile sunt fructe suculente și dulci, bogate în vitaminele A și C, care sunt esențiale pentru un sistem imunitar puternic și pentru sănătatea pielii. Ele conțin, de asemenea, fibre și antioxidanți care ajută la digestie.

4. Roșii

Roșiile sunt bogate în vitaminele C și K, potasiu, contribuind la menținerea sănătății oaselor și la reglarea tensiunii arteriale.

5. Castraveți

Castraveții sunt extrem de hidratanți datorită conținutului lor ridicat de apă. Ei sunt o sursă bună de vitamina K, necesară pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor. Castraveții conțin, de asemenea, antioxidanți și compuși antiinflamatori care ajută la menținerea sănătății pielii.

6. Fasole verde

Fasolea verde este bogată în fibre, vitaminele A, C și K, precum și în minerale precum fierul și magneziul. Consumul de fasole verde poate contribui la îmbunătățirea sănătății oaselor, la reducerea riscului de boli cardiovasculare și la menținerea unei bune funcții digestive.

7. Pepene verde

Pepenele verde este un fruct extrem de hidratant și răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară. Este bogat în vitamina C, vitamina A și antioxidanți. Consumul de pepene verde poate ajuta la reducerea inflamației și la menținerea sănătății pielii și a ochilor.

8. Porumb

Porumbul este o sursă bună de fibre, vitaminele B, magneziu și antioxidanți. Consumul de porumb poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea bolilor cronice.

Foto: shutterstock


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…